view · edit · history · print

Hardware

Cards found to be supported

  • nVidia GeForce 256 Pro (with nvidia-glx-1.0.7174)
  • nVidia GeForce 2 Go 16Mb (with nvidia-glx-1.0.8178)
  • nVidia GeForce 2 MX 200 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 2 MX 400 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 2 MX 440 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 2 Pro (with nvidia-glx-1.0.7174)
  • nVidia GeForce 3 (with nvidia-glx-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 3 Ti 200 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3, no direct rendering)
  • nVidia GeForce 3 Ti 500 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 4 MX 420 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 4 MX 440 (with latest nvidia-glx-1.0.8178)
  • nVidia GeForce 4 Go 440 64Mb (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 4 MX 4000 64Mb (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 4 Ti 4200 128Mb (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 4 Ti 4600 128Mb (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce FX5200 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3, no direct rendering)
  • nVidia GeForce FX5500 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3, no direct rendering)
  • nVidia GeForce FX5600 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3, no direct rendering)
  • nVidia GeForce FX5700 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce FX5700 LE (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce FX5900 XT (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 6200 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 6600 GT (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 6700 XL (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 6800 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3, no direct rendering)
  • nVidia GeForce 6800 LE (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 6800 GT (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 6800 GS (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 6800 Go (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 6800 XT (installed the nvidia.com drivers (don't know if i have the normal 2 installed, heh)
  • nVidia GeForce 6800 XT (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 7300 GS (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 7800 GT (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 7800 GTX (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • nVidia GeForce 7800 GTX Go (with latest nvidia-glx-1.0.8178)
  • nVidia Quadro FX4000 (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)
  • ATI Technologies Inc R200 BC [Radeon All in Wonder 8500] (with xf86-video-ati-6.5.7.3, only rootless)
  • ATI Technologies Inc RV280 [Mobility Radeon 9200SE M9+] (with xorg-drivers, tested on iBook PPC)
  • ATI Technologies Inc RV300 NE [Radeon 9700 Generic] (with ati-drivers-8.22.5)
  • ATI Technologies Inc RV350 [Mobility Radeon 9600 M10] (with ati-drivers-8.22.5)
  • ATI Technologies Inc RV350 AS [Radeon 9550] (with ati-drivers 8.22.5)
  • ATI Technologies Inc RV350 AR [Radeon 9600] (with ati-drivers 8.22.5)
  • ATI Technologies Inc RV350 AP [Radeon 9600Pro] (with ati-drivers 8.22.5)
  • ATI Technologies Inc RV350 [Radeon 9800Pro] (with ati-drivers 8.22.5)
  • ATI Technologies Inc RV370 5B60 [Radeon X300 (PCIE)] (with ati-drivers 8.22.5, though I do experience random lockups)
  • ATI Technologies Inc RV380 0x3e50 [Radeon X600] (with ati-drivers 8.22.5, OpenGL apps/MPlayer crash X, screenshots garbled)
  • ATI Technologies Inc [Radeon X700] (with ati-drivers 8.22.5 on amd64 all seems ok)
  • ATI Technologies Inc R420 JK [Radeon X800] (with ati-drivers 8.22.5, OpenGL windows render black, MPlayer and XScreenSaver crash X)
  • ATI Technologies Inc Radeon R200 QL [Radeon 8500 LE] (with xf86-video-ati-6.5.7.3)
  • ATI Technologies Inc Radeon XPRESS 200M 5955 (PCIE) (with ati-drivers 8.22.6)
  • ATI Technologies Inc RV350 [Mobility Radeon 9700] (with ati-drivers 8.22.5)
  • ATI Technologies Inc RV200 [Mobility Radeon 7500] (with xf86-video-ati-6.5.7.3, works slow with 24 bpp, flickering, some bitmaps not redrawn properly, slow video, black windows with 16 bpp)
  • ATI Technologies Inc Radeon RV200 QW [Radeon 7500] (with xf86-video-ati-6.5.7.3, no direct rendering, slow video)
  • Intel Corporation 82852/855GM Integrated Grapics Device (with latest drivers)
  • ATI Technologies Inc M10 NT [FireGL Mobility T2] (with kororaa-xgl-demo-livecd-0.1)

[edit] Cards seemingly unsupported

  • ATI Technologies Inc R200 BC [Radeon All in Wonder 8500] (with ati-drivers-8.22.5, distorted screen)
  • ATI Technologies Inc Radeon R200 QL [Radeon 8500 LE] (with ati-drivers-8.22.5, distorted screen)
  • ATI Technologies Inc Radeon R250 Lf [FireGL 9000] (rev 02) (distorted screen) (works for me with Xorg open source drivers -Cardoe@gentoo) (Xgl works with both drivers but compiz returns distorted screen with ati-drivers-8.22.05 or latest 8.23.7 from ati. Missing power of two with open-source drivers)
  • ATI Technologies Inc Radeon 9200 Pro (RV280 5960) (with ati-drivers-8.22.05, distorted screen)
  • ATI Technologies Inc Radeon 9200SE (RV280 5964) (with ati-drivers-8.22.05, distorted screen)
  • ATI Technologies Inc Radeon R200 [FireGL 8800] (with ati-drivers-8.22.5, distorted screen)
  • ATI Technologies Inc [Radeon X600] (Kororaa XGL Live CD 0.1, distorted screen)
  • nVidia GeForce 4 Go 420 32Mb (with latest nvidia-glx-1.0.8178 and nvidia-kernel-1.0.8178-r3)(problems in refreshing windows content)

Reference: http://digg.com/linux_unix/Xgl_Live_CD


  
apt-get install nvidia-settings
apt-get install nvidia-glx-legacy
apt-get install libdrm2 libpng12-0 libxdamage1 libxcomposite1
nvidia-glx-config enable

Section "Device"
    Identifier     "NVIDIA Corporation NV36 [GeForce FX Go5700]"
    Driver         "nvidia"
    #Option         "ConnectedMonitor" "DFP"
    Option         "RenderAccel" "true"
    Option         "AllowGLXWithComposite" "true"
EndSection

http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=131267
http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=133427

admin · attr · attach · edit · history · print
Page last modified on March 30, 2006, at 01:55 PM